Автобус 26 ще бъде с нов маршрут от квартал „Гниляне” до метростанция „Обеля”

Експериментално удължаване на маршрута на автобус с номер 26 от квартал Гниляне, град Нови Искър до метростанция „Обеля” и нов, оптимизиран график за движение ще стартира в най-скоро време. Това стана ясно след проведена среща между кмета на район „Нови Искър” г-жа Даниела Райчева и г-н Николай Костов - управител на "Център за градска мобилност" ЕООД. Новият маршрут ще влезе в сила след подписване на заповед от зам. Кмета на София – Любомир Христов.

 

На срещата присъстваха и кметове на населени места от територията на район „Нови Искър”, които дадоха своите конкретни предложения за оптимизацията на транспортната мрежа. Очаква се в скоро време „Център за градска мобилност” ЕООД да даде своето официално становище по всички въпроси, обсъдени на  работната среща.

 

Линиите, които се движат на територията на район „Нови Искър” са в категория „Крайградски автобуси” и тяхната цел е да довеждат пътниците до удобен наземен или подземен транспорт в периферията на града. Няма възможност тези линии да довеждат пътници в града. Оптималният вариант е това да бъде до метростанция „Обеля”, от където пътниците ще могат да използват бързия и удобен маршрут на метрото, който е обвързан с множество довеждащи линии и гарантира бързото придвижване до всяка точка на столицата.

 

Бъдеща схема за маршрут на автобус 26.

 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА