Район „Нови Искър” предприема конкретни мерки за превенция от евентуални наводнения


На територията на район „Нови Искър” се предприемат активни, превантивни действия, с цел освобождаване проводимостта на реките и да се избегне затлачване с отпадъци и паднали клони. Стартирани са действия по почистване около и под мостовете, които се намират на възловите участъци на реките Искър и Лесновска при селата Световрачене и Кубратово. Почиства се мостът река Искър при село Чепинци, отводнителеният канал в село Мировяне, както й мостът на река Уршак в село Доброславци при ТКЗС, почиства се и преди моста на река Кътинска при завод Зебра.

 

Дигата на река Локорска при с. Световрачене, която беше подкопана и имаше предпоставки да бъде разрушена от водата е отново възстановена, което е констатирано на място от инициативния комитет на селото.

 

На съвместна среща между кметовете на общините Костинброд, Годеч, Петърч и район „Нови Искър” е постигнато споразумение за постоянен обмен на информация, относно състоянието на водните съоръжения, язовирите и реките с цел превенция от наводнения, следствие от обилното снеготопене. Съгласувани са действия по контролирано изпускане на по-големите язовири с цел нивото на водата в тях да бъде под постоянен контрол.

 

Постоянен контрол и обмяна на информация за проблемни участъци и ниво на реките има от жителите на населените места, както й от кметовете на кметства. В гр. Нови Искър кмета на района съвместно с жители на Изгрев, Гниляне, както и представители на Столична община извършва ежедневен оглед на реките в града. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА