Международен фестивал за уличен и куклен театър Sofia Puppet Fair 2014

От 16 до 22 септември, София ще бъде домакин на осмото издание на Международния фестивал за уличен и куклен театър SOFIA PUPPET FAIR 2014. Богатата международна програма на фестивала ще запознае зрителите с най-новите тенденции в областта на кукления и уличен театър у нас и в Европа.        

Организатори на фестивала са Столичен куклен театър, Столична община, Mинистерство на Културата, Асоциация на Куклените Театри в България "АКТ – УНИМА, България” и Съюз на Артистите в България – САБ.     

Зад фестивала като партньори застават и Чешки център, Гьоте Институт, Институт Сервантес, Италиански културен институт, Полски институт, Театър София, Театър 199, Театър Българска армия, Народен театър „Иван Вазов”, Камерен театър „Възраждане”, Театрална работилница Сфумато.    

Фестивалът вече е с утвърдена репутация както в българското, така и в световното културно пространство. От 2002 г. той е неразделна част от културния афиш на столицата. В тазгодишното издание на “ПАНАИР НА КУКЛИТЕ” ще вземат участие 13 театрални трупи от България и 12 от Германия, Гърция, Испания, Франция, Италия, Чехия, Словения, Полша, Словакия. Съвместно с Чешки център ще бъде представена изложба “Образци на чешката сценография” в СГХГ.     

В рамките на фестивала са предвидени както множество постановки на закрито в театрите партньори, така и редица събития на открито – уличен театър, акробатика, клоунада, пантомима, улични музиканти и събития тип „уъркшоп”, които ще се проведат в пространството пред НДК, Градската градина и парк „Заимов”.     

Фестивалът е уникален по своята същност, тъй като предлага досег до много европейски култури, които ще бъдат представени пред българската публика и създава условия за осъществяване на ползтворни контакти с творци от цяла Европа.     

Медийни партньори на “ПАНАИР НА КУКЛИТЕ 2014” са Българска национална телевизия, Българско национално радио, вестник «Стандарт», ДАРИК Радио, Радио Фемили.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА